Komünistlerde tabela krizine sopalı ‘çözüm’

Türkiye Komünist Partisi’nin 2014’tebölünerek bir süreliğine Komünist Parti (KP) ile Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) adlarını kullanan iki ayrı grubun ortaya çıkmasından bir yıl sonra, ileriki yıllarda Türkiye İşçi Partisi (TİP) adını alacak olan HTKP’den de bir grup ayrılarak Türkiye Komünist Hareketi’ni (TKH) kurmuştu.

Sosyalist solun 50 yılı aşkın süredir tartıştığı ayrılık ve bölünme meselesi, kendisi de 10 yılda iki farklı ayrışmanın sonucunda doğan TKH’yi buldu. Bir süredir TKH içinde “Türkiye Komünist Hareketi-Atılım” adını kullanan Genel Merkez’e muhalif grup, partinin 4. Kongresini yapmasını talep ediyor. Genel Merkez ise muhalif grubun partiden ihraç edildiğini ancak halen partinin adını ve logosunu kullanmaya devam ettiğini savunuyor.

“5 SANİYE VERİYORUM; DİRENDİĞİNİZ İÇİN BEDELİNİ ÖDERSİNİZ”
“Türkiye Komünist Hareketi-Atılım” X hesabı, dün (6 Temmuz) TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek’in de aralarında olduğu, Genel Merkez’den yaklaşık 20 kişilik bir grubun; muhaliflerin elinde olan TKH Bakırköy İlçe Başkanlığı’na ellerinde sopalarla zorla girdiğini gösteren videolar paylaştı.

Görüntülerde partinin Bakırköy şubesinin içinde bulunan bir muhalifin, daire kapısını açmalarını söyleyen parti yöneticileriyle tartıştığı duyuluyor. Muhalif gencin “Erkan Abi” diye hitap ettiği ve hesaptan yapılan paylaşımlarda “TKH Merkez Komite üyesi Erkan Kılıç” olduğu belirtilen kişinin “Birinizin kılına bile dokunmayacağız. Size 5 saniye veriyorum. Ya kapıyı açarsınız ya da direndiğiniz için bedelini ödersiniz” dediği duyuluyor.

MUHALİFLER: “ÜYELERİMİZ DARP EDİLEREK DIŞARI ÇIKARTILDI”
TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ve beraberindeki grubun partinin bulunduğu binadan çıkarken ki görüntülerinde ise TKH şubesinden tabela ve başka bazı materyalleri aldığı görülüyor.

Görüntüler, TKH-Atılım’ın hesabından “Bakırköy İlçe Örgütümüzün kapısı aralarında Genel Başkan Aysel Tekerek ve MK üyesi Erkan Kılıç’ın da bulunduğu 30 kişilik grup tarafından kırılmış, parti üyelerimiz darp edilerek dışarı çıkarılmıştır” mesajıyla paylaşıldı.

TKH GENEL MERKEZİ: “ŞİDDET UYGULANMAMIŞTIR”

Genel Merkez: “Parti binasında ihraç edilmiş kişilerin olduğu görülmüş yine de şiddet uygulanmamıştır”
TKH’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise şiddet uygulandığı iddiası reddedilerek şu ifadelere yer verildi:

“Partimizin programatik hattına, yoldaşlık hukukuna ve parti tüzüğüne aykırı hareket ederek ihraç edilen toplamda 36 kişi parti malzemelerini, bazı parti örgütlerinin bina anahtarlarını, doğrudan partimizin siyasal çalışmalarıyla ilgili bazı sosyal medya hesaplarının şifrelerini Parti Genel Merkezi’ne teslim etmemişler. Bununla birlikte partimizin adını ve logosunu kullanarak eylem çağrısı yapmaları doğrudan provokasyon girişimlerini sürdürdüklerini göstermektedir. Parti Genel Başkanımız ile genel merkez yöneticilerimizin yer aldığı bir heyet bugün (6 Temmuz) binamızı ve malzemelerimizi teslim almak üzere Bakırköy İlçe Örgütü’ne gitmiştir. Genel Başkanımıza kapının açılmaması ve kendisinin içeri alınmaması karşısında gerekli yöntemle içeri giren parti heyeti iddia edildiğinin aksine fiili herhangi bir müdahalede bulunmamıştır. Parti binasında ihraç edilmiş kişilerin olduğu görülmüş ancak yine de iddia edildiğinin aksine herhangi bir şiddet uygulanmamıştır. Partimizin yayınları ve parti tabelası başta olmak üzere doğrudan partimizle ilgili bütün malzemeler alınarak TKH İstanbul İl Başkanlığına ulaştırılmıştır.”

Genel Merkez tarafı, bugün saat 15.30’da Kadıköy Süreyya Operası önünde, “Yoksulluğa ve zamlara karşı sesini yükselt” çağrısıyla duyurduğu eylemini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir